De peren van Pyrus communis ‘Valse ijsbout’
De Valse IJsbout is een zeer oud perenras die in eerste instantie vooral als stoofpeer gebruikt wordt maar ook als handpeer gegeten kan worden. Het vruchtvlees is wit, de smaak is zoet en korrelig. De smaak is het beste als er een keer een nachtvorst overheen gegaan is.
Bestuiving
De Pyrus communis ‘Valse Ijsbout’ is geen zelfbestuivende perenboom. Om peren aan uw boom te krijgen dient u er een goede bestuiver bij te nemen.
Klik hier voor de bestuivingslijst. Hierin kunt u zien welke soorten zelfbestuivers er zijn en welke soorten elkaar bestuiven.
Bloeitijd en rijptijd
De Valse Ijsbout peer bloeit in april/mei met decoratieve witte bloesem en is rijp in januari.
Standplaats
Een perenboom staat bij voorkeur op een plaats in de volle zon of halfschaduw. Een zonnige plek bevordert de perenoogst en is belangrijk voor de vorming van de bloesem. Perenbomen geven voorkeur aan humusrijke- en goed doorlatende gronden.
Leiboom
De Pyrus c. ‘Valse ijsbout’ kan ook prima gebruikt worden als leiboom. Deze leiperenboom wordt door de Batterijen met alle beschikbare takken netjes op het rekwerk geleid. Dit rekwerk heeft een grootte van 90x120 cm (HxB) en is beschikbaar in laagstam, halfstam en hoogstam. Leibomen maken wij op bestelling.